SV

caroline blomst loves esprit

Carolines blog   23 okt 2014 12:09   by Caroline Blomst
For spring 2015 I have designed a beachwear capsule collection for Esprit! So far it has been an amazing journey and now finally I can share this news with you! Above is the first press clipping from German Grazia (thank you so much for hanging with us at the shooting) and then there are two clippings from the lookbook which we shot in Mallorca and an overview of the full collection (24 pieces in total). This was just a little teaser of what's to come, I will soon show you more and tell you all about the design process, all my trips to Germany and Esprit's HQ, the styling and shooting of the lookbook and more!

from runway to... carpet

Carolines blog   22 okt 2014 18:38   by Caroline Blomst
This carpet from IKEA makes me think of Stella McCartney's fall 2014 fashion show.

max factor

Carolines blog   22 okt 2014 14:27   by Caroline Blomst
Max Factor fyller 100 år och har därför skapat olika looker för olika årtionden att inspireras av. Den andra looken är inspirerad av Marilyn Monroe - en sofistikerad 40-tals look - och jag har fått tolka den på mitt sätt. Resultatet ser ni ovan. Läppar och ögonfransar är i fokus med mascara i svart samt läppar och naglar i härlig korall!

Såhär gjorde jag för att hitta stilen. Som bas har jag Max Factor FaceFinity i nyansen #Golden 75 och jag fixerar foundationen med Creme Puff puder i #05 Translucent. Creme Puff pudret kan användas på egen hand också men jag gillar att ha lite foundation under. Det här pudret ger mig verkligen minnen, det doftar precis som det alltid gjort, en riktig klassiker. På kinderna har jag Flawless Perfection Blush i nyansen #237 Naturelle, det här rouget ger ett väldigt naturligt resultat som framhäver kindbenen, det blir jättesnyggt!

På ögonen har jag Masterpiece Color Precision Eyeshadow som är en krämögonskugga som är väldigt lätt att arbeta med, och den sitter bra! Jag använde nyansen #Pearl Beige i ögonvrån och #Coffee på yttre delen av ögonvrån för att framhäva formen. På fransarna använde jag min favoritmascara som jag använder dagligen, Clump Defy i #Svart. På läpparna och naglarna använde jag mig av korallfärgade produkter. Det blev Color Elixir Lipstick i #Bewitching Coral på läpparna och Glossfinity Nail Polish i #Femina Cute Coral på naglarna.

Facebook har Max Factor en tävling där du kan gå in och rösta på vem som gjort den bästa sminklooken, jag är med och tävlar så gå gärna in och rösta! Tack!!!

Det här inlägget är i samarbete med Max Factor.

1 2 3 4 5
bloggportalen bloggportalen bloggportalen bloggportalen